Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsuzsi meggyes-mákos pitéje recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 250 ml tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag instant élesztő
  • 25 dkg mák
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 40 dkg magozott meggy
  • csipet só
Zsuzsi meggyes-mákos pitéje

Elkészítése

A lisztbe belekeverjük az élesztőt, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és egy csipet sót, majd egy könnyű pitetésztát gyúrunk belőle. A tésztát három részre osztjuk és hagyjuk kicsit pihenni.

Az első lapot tepsiméretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Erre rákenjük a mákos krémet, amelyet így készítünk el: a ledarált mákhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, cukrot, majd felöntjük kevés vízzel és felfőzzük úgy, hogy sűrű maradjon.

A mákos krémet rákenjük az első lapra, majd kinyújtjuk a második lapot és a mákos töltelékre tesszük. A második lapra tesszük a meggyet (ha nyers, akkor megszórhatjuk kevés cukorral), majd erre terítjük rá a harmadik lapot.

Villával megszurkáljuk a tetejét, és egy tojással megkenjük. Légkeveréses sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zsuzsi-meggyes-makos-piteje/