Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsuzsi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál méz

Krémhez

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Lapok kenéséhez

  • baracklekvár

A tetejére

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • mandula aroma (vagy citromlé )
Zsuzsi szelte kép

Elkészítése

A tészta hozzávalóit (a liszt és a szódabikarbóna kivételével) gőz felett habosra keverjük. Amikor a keverék habos lesz, levesszük a gőzről, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Az egészet összegyúrjuk, majd a tésztát négy egyenlő részre osztjuk és lapokat nyújtunk belőle. A lapokat egyenként kisütjük.

Amikor a lapok kihűltek, vékonyan megkenjük őket baracklekvárral.

Krém készítése:

A pudingport a szokásos módon felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal alaposan összekeverjük. A lekvárral megkent lapokat ezzel a krémmel töltjük meg.

A legfelső lapot is vékonyan megkenjük baracklekvárral.

Díszítés:

Két tojásfehérjét gőz felett felverünk 15 dkg cukorral és egy kevés aromával, amíg kemény habot kapunk. A habot csillagcső segítségével feldíszítjük a sütemény tetejére.

Ez egy igazán finom sütemény, ami biztosan sikert arat majd. Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zsuzsi-szelet/