Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsuzsika szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 db tojás
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 45 dkg liszt

Krém

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 db tojássárgája
  • 37 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
Zsuzsika szelet

Elkészítése

A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével, összeforraljuk. Ha forr, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a lisztet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Ha kihűlt, és kézzel hozzá tudunk nyúlni, négy egyenlő cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk, és tepsi hátulján megsütjük (180 fokon 15-20 perc alatt).

A krémhez a pudingokat felfőzzük a tejben a tojássárgákkal együtt. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd amikor langyosra hűlt a puding, hozzáadjuk. A lapokat megtöltjük ezzel a krémmel, és a legfelső lapra is jusson krém. A tetejét tortadarával vagy csokiforgáccsal díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/zsuzsika-szelet/