Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alföldi rakottas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 0,5 kg burgonya
  • só
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a kockákra vágott hús felét, ezt befedjük a megtisztított, karikákra vágott sárgarépa felével, tetejére rakjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonya felét. Most ismét hús, sárgarépa és burgonya következik, és az edényt háromnegyedig megtöltve vízzel, a fűszerekkel meghintjük.

Lefedve, kis lángon kb. két óra hosszat forraljuk, majd a fedőt levéve róla, rövid lére sütjük. Savanyúság illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/alfoldi-rakottas/