Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött káposzta

Alföldi töltött káposzta (szárma)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött káposzta vagy más néven szárma, az Alföld hagyományos fogása, mely gazdag ízével és egyszerű elkészítésével hódít. A szaftos, fűszeres töltelék és a savanyú káposzta tökéletes párosítást alkot. Főzés közben a káposzta igazán tartalmas étellé válik, amit tejföllel és friss kenyérrel tálalhatunk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.11.27.

Töltelék

Továbbá

Rántáshoz (akár el ismaradhat):

Elkészítése

A töltelék: 

A darált húst keverjük össze a rizssel, apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával, pirospaprikával, valamint ízlés szerint sóval és borssal. Ha szeretnénk, egy tojást is hozzáadhatunk a masszához.

Jól gyúrjuk össze és ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés langyos vizet, hogy a massza jól formázható legyen.

A káposzta előkészítése: 

Vegyünk elő egy nagyobb edényt. Az apró káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, öblítsük ki egy kicsit.

A levelekbe töltsük bele a tölteléket, tekerjük fel, majd helyezzük el az apró káposztán. A tetejére tegyünk még egy réteg apró káposztát, hogy a szármák főzés közben ne emelkedjenek fel. Öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd lefedve főzzük puhára.

Rántás készítése (opcionális): 

Ha szeretnénk rántást készíteni, ahhoz az olajat hevítsük fel, majd keverjük el benne a lisztet és pirítsuk világosra. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd öntsük a káposztához. Óvatosan keverjük el vagy sörgessük, mintha pörköltet készítenénk, majd forraljuk össze.

Forrón, tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

Tipp:

A töltött káposzta ízét még egy kis füstölt hús hozzáadásával gazdagíthatjuk. A füstölt íz különleges aromát ad a fogásnak, és még fantasztikusabbá teszi. A káposzta savanyúságát is kedvünkre szabhatjuk átmosással vagy nélküle.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is