Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, a sertésmájat vékony csíkokra szeleteljük. A kacsazsírt egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a májat. Amikor a máj kifehéredik, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a reszelt fokhagymát és a meghámozott, felkockázott savanyú almát.
Az egészet felöntjük körülbelül 2 dl vízzel, majd babérlevéllel, borssal, piros paprikával és kevés piros arannyal ízesítjük. Sózni ekkor még nem szabad, mert a máj megkeményedhet. Amikor a máj és a zöldségek megpuhultak, a főzést befejezzük, és ekkor sózzuk ízlés szerint.
A kész ragut összekeverjük a megfőtt rizzsel, és azonnal tálaljuk.
Tipp
A rizs helyett bulgurral vagy kölessel is elkészíthetjük, így könnyebb, mégis tápláló ételt kapunk. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, kevés csípős piros aranyat is adhatunk hozzá.
