Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rizottó

Sertés belsőség

Sertés receptek

Almás-gombás sertésmáj rizottó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almás-gombás sertésmáj rizottó különleges ízvilágú egytálétel, amelyben a máj, az alma és a gomba harmonikusan egészítik ki egymást. A fűszerezés és a puha rizs együtt igazán laktató fogássá teszik, amely egyszerűen elkészíthető otthon is.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
juhaszviki
Beküldte: 2013.10.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, a sertésmájat vékony csíkokra szeleteljük. A kacsazsírt egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a májat. Amikor a máj kifehéredik, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a reszelt fokhagymát és a meghámozott, felkockázott savanyú almát.

Az egészet felöntjük körülbelül 2 dl vízzel, majd babérlevéllel, borssal, piros paprikával és kevés piros arannyal ízesítjük. Sózni ekkor még nem szabad, mert a máj megkeményedhet. Amikor a máj és a zöldségek megpuhultak, a főzést befejezzük, és ekkor sózzuk ízlés szerint.

A kész ragut összekeverjük a megfőtt rizzsel, és azonnal tálaljuk.

Tipp

A rizs helyett bulgurral vagy kölessel is elkészíthetjük, így könnyebb, mégis tápláló ételt kapunk. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, kevés csípős piros aranyat is adhatunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is