Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-gombás sertésmáj rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertésmáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre rizs
  • 4 fej gomba
  • 1 db savanykás alma
  • 1 teáskanál kacsazsír
  • só
  • bors
  • babérlevél
  • őrölt pirospaprika
  • piros arany

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, a sertésmájat vékony csíkokra szeleteljük. A kacsazsírt egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a májat. Amikor a máj kifehéredik, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a reszelt fokhagymát és a meghámozott, felkockázott savanyú almát.

Az egészet felöntjük körülbelül 2 dl vízzel, majd babérlevéllel, borssal, piros paprikával és kevés piros arannyal ízesítjük. Sózni ekkor még nem szabad, mert a máj megkeményedhet. Amikor a máj és a zöldségek megpuhultak, a főzést befejezzük, és ekkor sózzuk ízlés szerint.

A kész ragut összekeverjük a megfőtt rizzsel, és azonnal tálaljuk.

Tipp

A rizs helyett bulgurral vagy kölessel is elkészíthetjük, így könnyebb, mégis tápláló ételt kapunk. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, kevés csípős piros aranyat is adhatunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/almas-gombas-sertesmaj-rizotto/