Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 2 közepes alma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 30 dkg kockázott bacon
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- őrölt szerecsendió
- őrölt gyömbér
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, hámozzuk, kockára vágjuk. Az almát megmosva héjastól, magházát kivágva, kockára vágjuk, a vöröshagymát karikára szeleteljük.
Egy hőálló tálat vagy tepsit olajjal kikenünk, beleszórjuk a krumplit, hagymát, almát, bacont. Fűszerezzük sóval, szerecsendióval, gyömbérrel. Ráöntünk 1 dl vizet, alufóliával lefedve sütőbe toljuk.
Lefedve 180 fokon 30 percig, utána a fóliát levéve 200 fokon kb 15 percig vagy pirulásig sütjük. Friss salátával tálaljuk.
[box style=”info”]Gazdagabb, ha 1 tojást elkeverünk 1 doboz natúr joghurttal és ráöntve így sütjük meg. Ekkor vizet nem öntünk alá.[/box]


