Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almával töltött paprika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tölteni való paprika
  • 3 db paradicsom (télen 1 csomag mirelit lecsó)
  • 25 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • 1 db alma
  • 1 db tejben áztatott zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 pohár tejföl
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál vegeta

Elkészítése

Egy evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, átsütjük rajta a darált húst, majd a fűszerekkel ízesítve kihűtjük. Ezután összegyúrjuk az egyik tojással, az áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével, valamint a meghámozott, kimagvalt, kockákra vágott almával.

Kicsumázzuk a paprikákat (a mirelitet még fagyosan), a nagyobbakat félbevágjuk, majd szorosan megtöltjük a húsmasszával. A második evőkanál olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, egymás mellé ültetjük bele a megtöltött paprikákat, beborítjuk karikákra vágott paradicsommal, és leöntjük a másik tojással simára kevert tejföllel.

A sütőben, 180 fokon, kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/almas-toltott-paprika/