Elkészítése
A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, ezután hozzáadjuk a kockára vágott füstölt tarját és az előző este beáztatott babot. Felöntjük elegendő vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd főzni kezdjük.
Amikor a bab félig megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a meghámozott, felkockázott burgonyát. Az egészet addig főzzük, amíg minden alapanyag teljesen meg nem puhul.
Közben a tojást a liszttel összegyúrjuk, és keményebb tésztát készítünk belőle. Amikor a gulyás már szinte kész, a tésztából csipetkéket csipkedünk bele, és néhány perc alatt készre főzzük az ételt.
Tipp
A gulyást ízesíthetjük egy kevés köménnyel vagy csípős paprikával is, ha pikánsabb ízvilágot szeretnénk. Friss, ropogós kenyérrel tálalva igazán laktató és finom fogás lesz.
