Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Arató gulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt főtt tarja
  • 20 dkg fejtett bab
  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg paprika
  • 3 darab paradicsom
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • bors (ízlés szerint )
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, ezután hozzáadjuk a kockára vágott füstölt tarját és az előző este beáztatott babot. Felöntjük elegendő vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd főzni kezdjük.

Amikor a bab félig megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a meghámozott, felkockázott burgonyát. Az egészet addig főzzük, amíg minden alapanyag teljesen meg nem puhul.

Közben a tojást a liszttel összegyúrjuk, és keményebb tésztát készítünk belőle. Amikor a gulyás már szinte kész, a tésztából csipetkéket csipkedünk bele, és néhány perc alatt készre főzzük az ételt.

Tipp

A gulyást ízesíthetjük egy kevés köménnyel vagy csípős paprikával is, ha pikánsabb ízvilágot szeretnénk. Friss, ropogós kenyérrel tálalva igazán laktató és finom fogás lesz.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/arato-gulyas/