Elkészítése
Az aratók pecsenyéje egy tartalmas, hagyományos étel, amely sertéshúsból, kolbászból és lecsóból készül. A főtt burgonyával tálalva igazi kiadós fogás, amelyet régen is szívesen fogyasztottak a nehéz munka után.
Elkészítés menete
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a felkockázott húst, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés vízzel felöntve párolni kezdjük.
- Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a lecsót.
- Az egészet együtt puhára pároljuk.
- A kész húsos ragut a főtt burgonyával tálaljuk.
Tipp
Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, kevés füstölt szalonnát is piríthatunk a hagyma alá. Savanyúsággal kínálva igazán laktató, házias étel lesz belőle.
