Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aratók pecsenyéje recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéshús
  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg lecsó
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 4 kávéskanál só
  • bors (ízlés szerint )
  • 6 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítése

Az aratók pecsenyéje egy tartalmas, hagyományos étel, amely sertéshúsból, kolbászból és lecsóból készül. A főtt burgonyával tálalva igazi kiadós fogás, amelyet régen is szívesen fogyasztottak a nehéz munka után.

Elkészítés menete

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott húst, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés vízzel felöntve párolni kezdjük.
  4. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a lecsót.
  5. Az egészet együtt puhára pároljuk.
  6. A kész húsos ragut a főtt burgonyával tálaljuk.

Tipp

Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, kevés füstölt szalonnát is piríthatunk a hagyma alá. Savanyúsággal kínálva igazán laktató, házias étel lesz belőle.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/aratok-pecsenyeje/