Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rizottó

Zöldséges ételek

Articsókás rizottó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az articsókát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben 3 evőkanál olívaolajon megpirítjuk az articsókát az apróra vágott hagyma felével és a zúzott fokhagymával. Majoránnával és sóval ízesítjük, majd félretesszük. Egy nagyobb lábasban felhevítjük a maradék 2 evőkanál olívaolajat, és megdinszteljük a hagyma másik felét. Hozzáadjuk az arborio rizst, és folyamatos keverés mellett pár percig […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lasancz Gabriella
Beküldte: 2013.05.13.

Az articsókához

A rizshez

Elkészítése

Az articsókát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben 3 evőkanál olívaolajon megpirítjuk az articsókát az apróra vágott hagyma felével és a zúzott fokhagymával. Majoránnával és sóval ízesítjük, majd félretesszük.

Egy nagyobb lábasban felhevítjük a maradék 2 evőkanál olívaolajat, és megdinszteljük a hagyma másik felét. Hozzáadjuk az arborio rizst, és folyamatos keverés mellett pár percig pirítjuk, amíg a szemek áttetszővé válnak.

Ezután fokozatosan, merőkanalanként hozzáadjuk az alaplevet, mindig megvárva, hogy a rizs felszívja a folyadékot, mielőtt a következőt hozzáadnánk. Közben ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Amikor a rizs megpuhult, de még enyhén harapható (“al dente”), hozzákeverjük a megpirított articsókát. A lábast levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a reszelt parmezán sajtot, majd az egészet alaposan összekeverjük. Lefedve 10 percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt még egyszer átkeverjük, és frissen reszelt parmezánnal megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Lasancz Gabriella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is