Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt paradicsomos, bazsalikomos, sonkás tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg tagliatelle tészta
  • 28,5 dkg aszalt paradicsom (üveges)
  • 20 dkg olajbogyó
  • 12,5 dkg mozzarella
  • 2 g őrölt bors
  • 1 darab paradicsom
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál főzőtejszín
  • 1 g reszelt citrom héj
  • 10 dkg fekete erdei sonka

Elkészítése

Az aszalt paradicsomon lévő olaj felét egy teflon edénybe öntjük, és felforrósítjuk. Ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az összevágott aszalt paradicsomot és a felaprított sonkát, majd az egészet kissé összepirítjuk.

Ezután hozzáöntjük a száraz tésztát, alaposan összeforgatjuk, kissé megpirítjuk, majd annyi forró vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a felaprított friss bazsalikomot, az apróra vágott friss paradicsomot és a felezett olajbogyót. Megsózzuk, megborsozzuk, majd felforraljuk.

Lefedve, lassú tűzön főzzük tovább, amíg a tészta magába nem issza az összes folyadékot. Amikor elkészült, még forrón belekeverjük a főzőtejszínt és egy leheletnyi reszelt citromhéjat – ettől az étel krémes és üde ízű lesz. Végül hozzáadjuk a kockákra vágott mozzarellát, és alaposan elkeverjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/aszalt-paradicsomos-bazsalikomos-sonkas-teszta/