Az aszalt paradicsomon lévő olaj felét egy teflon edénybe öntjük, és felforrósítjuk. Ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az összevágott aszalt paradicsomot és a felaprított sonkát, majd az egészet kissé összepirítjuk.
Ezután hozzáöntjük a száraz tésztát, alaposan összeforgatjuk, kissé megpirítjuk, majd annyi forró vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a felaprított friss bazsalikomot, az apróra vágott friss paradicsomot és a felezett olajbogyót. Megsózzuk, megborsozzuk, majd felforraljuk.
Lefedve, lassú tűzön főzzük tovább, amíg a tészta magába nem issza az összes folyadékot. Amikor elkészült, még forrón belekeverjük a főzőtejszínt és egy leheletnyi reszelt citromhéjat – ettől az étel krémes és üde ízű lesz. Végül hozzáadjuk a kockákra vágott mozzarellát, és alaposan elkeverjük.