Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt szilvával töltött szűzpecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 200 g bacon
  • 200 g aszalt szilva
  • 1 db szűzpecsenye (kb 70-80 dkg)
  • só
  • bors
  • fokhagyma

Elkészítése

Egy éles késsel lehártyázzuk a szűzpecsenyét, majd jól megmossuk. A közepénél óvatosan kivágjuk hosszában, majd egy fakanál nyelét húzzuk rá, így tudjuk kicsit kitágítani.

A szilvát apró kockákra vágjuk és 2 gerezd foghagymát reszelünk hozzá, majd jól összekeverjük. Megtöltjük a szilvával a szűzpecsenyét. Kívülről sózzuk, borsozzuk a húst. Óvatosan sózzunk, mert a bacon is elég sós. Kevés vajon elősütjük a húst egészben. Így minden oldalán szép barna lesz.

A bacont egy alufóliára terítjük.

Rárakjuk az elősült szűzpecsenyét és feltekerjük. Kicsit kizsírozzuk a tepsit, beletesszük a szűzpecsenyét (nem kell betekerni az alufóliával, az csak a bacon körbetekerésében segít) és egy kevés vizet öntünk alá.

A tepsit egy alufóliával lefedjük és alacsony lángon 25-30 perc alatt puhára pároljuk a szűzpecsenyét. Ha elég puha, szedjük le az alufóliát, és pirítsuk egy kicsit süssük még, míg a bacon megpirul

Rizzsel, krumplipürével tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/aszalt-szilvaval-toltott-szuzpecsenye-baconbe-tekerve/