Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babgulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéslapocka
  • 50 dkg száraz tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • köménymag
  • őrölt bors
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 db fokhagymaszár
  • 1 db zellerlevél
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál zsír vagy étolaj

Elkészítése

A főzést megelőző este a babot beáztatjuk. Másnap leszűrjük, majd 3 l vízzel felöntve, kevés sót hozzáadva megfőzzük.A zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. A petrezselyemzöldet, zellerlevelet és fokhagymaszárat megmossuk, majd egy cérnával összekötjük.A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.A húst kockázzuk.A zsiradékot egy nagyobb edényben felhevítjük, majd a hagymákat megdinszteljük rajta. A tűzről félrehúzva rászórjuk a paprikát, elkeverjük és felöntjük egy pohár vízzel. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük és a paprikakrémet is beletesszük.Gyakori kevergetés mellett félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a többi zöldséget is és fedő alatt készre főzzük.Ha minden puhára főtt, akkor hozzáadjuk a babot a levével együtt és az egészet összeforraljuk.Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük.Ízlés szerint csipetkét vagy galuskát főzhetünk bele.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/babgulyas-6/