Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 egész füstölt csülök 75 dkg krumpli 25 dkg száraz vörös bab 5 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma egész bors babérlevél szárított zöld fűszerek (petrezselyem, rozmaring) só bors őrölt pirospaprika olaj ecet Elkészítése: A csülköt 2-3 óráig hideg vízben áztatjuk, majd két fej félbevágott hagymával, 3-4 babérlevéllel, 10-20 szem egész borssal, a fokhagyma gerezdekkel, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fjlaszlo
Beküldte: 2015.04.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 egész füstölt csülök
  • 75 dkg krumpli
  • 25 dkg száraz vörös bab
  • 5 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • babérlevél
  • szárított zöld fűszerek (petrezselyem, rozmaring)
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
  • ecet


Elkészítése:

A csülköt 2-3 óráig hideg vízben áztatjuk, majd két fej félbevágott hagymával, 3-4 babérlevéllel, 10-20 szem egész borssal, a fokhagyma gerezdekkel, és 2 teáskanál ecettel forrástól számított másfél órán át lezárva főzzük.

A babot előzőleg egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, majd a forrástól számított 45 percig főzzük (nem teljesen puhára). Közben a krumplit kockákra, a hagymákat vastag szeletekre vágjuk. A krumplit, a hagymát és a majdnem készre főtt babot egy nagy tálban összekeverjük olajjal, sóval, borssal és őrölt pirospaprikával. Ezt a keveréket egy nagyobb tepsiben, vagy agyagtálban szétterítjük.

A csontról leváló húst lefejtjük, nagyobb kockákra vágjuk, majd a tepsiben lévő zöldségeken szétterítjük. Ráöntünk kb. 2 dl vizet, vagy csirkehús alaplét, és 180 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük. Amikor félig megsült, óvatosan átforgathatjuk, hogy mindenhol átsüljön. Alaplével, vagy vízzel (aki sósabban szereti, a csülök főzőlevével) közben öntözhetjük, nehogy kiszáradjon sütés közben. A csülök főzőlevét és a csontot bűn kidobni! Később egy remek bablevest lehet belőle készíteni.

[box style=”info”]A csülköt a tepsiben való sütés előtt nagyon puhára kell főzni. Miután megfőtt, nem kell túl apró darabokra vágva a tepsibe tenni![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Fjlaszlo
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is