Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babos-kókuszos curry nokedlivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma felaprítva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 2 evőkanál curry (por)
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 0,5 teáskanál kurkuma
  • 0,5 teáskanál pirospaprika
  • 1 doboz aprított paradicsom paradicsomlében eltéve
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 doboz canelli bab leöblítve (vagy helyette csicseriborsó)
  • 1 evőkanál mandulavaj (opcionális)
  • 1 marék bébispenót
  • só
  • bors

Nokedli

  • 150 g zabpehelyliszt
  • 150 g rizsliszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • só
  • 400 ml víz

Elkészítése

Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat, majd kb 3 perc alatt fonnyasszuk meg rajta a felaprított vöröshagymát. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a köményt, a kurkumát, a paprikát és a sót. Kb 5 percig süssük az egészet folyamatosan kevergetve.

Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, kókusztejet, babot és a mandulavajat is. Forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük kb 10-15 percig. A még forró ételbe keverjük bele a nagyobb darabokra vágott spenótot.

Ízlés szerint tálalhatjuk korianderrel és naan kenyérrel, rizzsel, de én most nokedlit készítettem mellé.

A nokedli hozzávalóit egy tálban keverjük össze.

Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, majd nokedliszaggatóval szaggassuk a vízbe a tésztát. Az edény méretétől függően érdemes a kifőzést 2-3 részletben elvégezni. Amikor a nokedlik feljönnek a víz felszínére, akkor még főzzük pár percig, majd szedjük ki. Meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze. Az elkészült nokedli kissé lágy és ragacsos, de ettől ne ilyedj meg!

A kész babos ragut a nokedlivel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/babos-kokuszos-curry-nokedlivel/