Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Babos egytálételek

Egytálételek

Babos-kolbászos egytálétel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj 6 db alsószász kolbász 3 vöröshagyma 200 g vörös babkonzerv 200 g óriás fehér babkonzerv 200 g tarka babkonzerv 3 sárgarépa 2 marék fagyasztott zöldborsó 1 kápia paprika 5 dl alaplé 1 ek dijoni mustár 3 ek vörösborecet 2 tk porított útifűmaghéj ízlés szerint só frissen őrölt színes bors Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.05.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 6 db alsószász kolbász
  • 3 vöröshagyma
  • 200 g vörös babkonzerv
  • 200 g óriás fehér babkonzerv
  • 200 g tarka babkonzerv
  • 3 sárgarépa
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • 1 kápia paprika
  • 5 dl alaplé
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 ek vörösborecet
  • 2 tk porított útifűmaghéj
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt színes bors


Elkészítése:

A kolbászokat az olívaolajon egy öntöttvas lábasban megpirítjuk, majd tányérra szedjük.

Az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a visszamaradt zsiradékon, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát és 4-5 percet pároljuk. (Én szeretem, ha roppanós, úgyhogy ha valaki puhábban szereti, akkor nyugodtan párolja több ideig.)

Ha a hagyma és a répa már kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt babkonzerveket, a borsót, a kockára vágott kápia paprikát, és a vörösborecetet. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, felöntjük az alaplével, visszahelyezzük a kolbászokat, és fedő alatt, újraforrást követően 10 percet pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.

A 10 perc leteltével hozzáadjuk a mustárt és a porított útifűmaghéjat (ettől finom szaftos lesz), alaposan elkeverjük, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is