Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 40 dkg fejtett bab
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 l víz
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk, a babot sós vízben megfőzzük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a burgonyát.
Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, és lefedve puhára főzzük.
Amikor a burgonya megfőtt, beletesszük a puhára főtt, leszűrt babot, és összekeverjük.

