Elkészítése
Kolbász:
Kevés olajon elősütjük a grillkolbászokat, majd kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
Alap:
A visszamaradt zsiradékban lepirítjuk a félkarikára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a mustárt, a ketchupot, majd a leszűrt vörösbabot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Az alapot felöntjük a sörrel és kb 3 percig forraljuk. Ezután visszatesszük az elősütött kolbászokat, valamint a csíkokra vágott paprikákat.
Befejezés és tálalás:
Az ételt összeforraljuk, majd még 10 percig főzzük. Forrón tálaljuk, friss kenyérrel vagy főtt burgonyával kínálva.
Tipp:
Ha pikánsabb változatot szeretnél, adj egy kevés csípős paprikát vagy chilipelyhet a raguhoz. A kolbász helyett füstölt debrecenivel vagy virslivel is elkészíthető, így változatosabb ízvilágot kaphatsz.

