Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babos-sörös kolbász recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg grillkolbász
  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 80 dkg vörösbab (konzerv)
  • 2 dl sör
  • 1 darab zöld húsú paprika
  • 1 darab piros húsú paprika
  • bors
  • só

Elkészítése

Kolbász:

Kevés olajon elősütjük a grillkolbászokat, majd kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.

Alap:

A visszamaradt zsiradékban lepirítjuk a félkarikára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a mustárt, a ketchupot, majd a leszűrt vörösbabot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Az alapot felöntjük a sörrel és kb 3 percig forraljuk. Ezután visszatesszük az elősütött kolbászokat, valamint a csíkokra vágott paprikákat.

Befejezés és tálalás:

Az ételt összeforraljuk, majd még 10 percig főzzük. Forrón tálaljuk, friss kenyérrel vagy főtt burgonyával kínálva.

Tipp:

Ha pikánsabb változatot szeretnél, adj egy kevés csípős paprikát vagy chilipelyhet a raguhoz. A kolbász helyett füstölt debrecenivel vagy virslivel is elkészíthető, így változatosabb ízvilágot kaphatsz.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/babos-soros-kolbasz/