Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 db (kb. 40 dkg) sertésszív 30 dkg száraz fehérbab (pl. gyöngybab) 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 babérlevél 1 kávéskanál zsálya frissen őrölt feketebors 1 tv paprika 1 tojás 2 evőkanál finomliszt 1 kávéskanál chilipor 2 evőkanál napraforgó étolaj só Elkészítése: A felkockázott vöröshagymát olajon aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
herta
Beküldte: 2017.02.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db (kb. 40 dkg) sertésszív
  • 30 dkg száraz fehérbab (pl. gyöngybab)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 kávéskanál zsálya
  • frissen őrölt feketebors
  • 1 tv paprika
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál chilipor
  • 2 evőkanál napraforgó étolaj


Elkészítése:

A felkockázott vöröshagymát olajon aranysárgára pirítjuk.

Beletesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott szívet, sózzuk, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.

Hozzáadjuk a zsályát, a babért, a borsot és a feldarabolt paprikát. Fedő alatt a szívet majdnem készre pároljuk, akkor beletesszük az előző este beáztatott, és leszűrt babot.

Együtt – a vizet szükség szerint időnként pótolva – készre főzzük.

Közben a lisztből, a tojásból és a chiliporból galuskatésztát keverünk, és a kész raguba szaggatjuk.

[box style=”info”]Elkészíthető marhalábszárból, vagy sertéshúsból is, utóbbihoz hagyományos pörköltalapot készítünk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
herta
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is