Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma 15 dkg bacon 15 dkg erdélyi szalonna 25 dkg vörös bab konzerv 25 dkg óriás fehér bab konzerv 3-4 karika hegyes erős paprika 3 gerezd fokhagyma 4 ek (lm) tejföl ízlés szerint só őrölt fűszerpaprika őrölt kömény Elkészítése: A szalonnákat apró kockára vágom, és elkezdem zsírjára sütni. Amikor már kellő zsiradékot […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.09.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg erdélyi szalonna
  • 25 dkg vörös bab konzerv
  • 25 dkg óriás fehér bab konzerv
  • 3-4 karika hegyes erős paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek (lm) tejföl
  • ízlés szerint só
  • őrölt fűszerpaprika
  • őrölt kömény


Elkészítése:

A szalonnákat apró kockára vágom, és elkezdem zsírjára sütni. Amikor már kellő zsiradékot enged, hozzádobom a szintén apró kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítom, végül beledobom a csípős paprikát és az aprított fokhagymát és éppen csak néhányszor átforgatom, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.

Ha a hagyma kellően megfonnyadt, és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntöm a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórom fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózom, felöntöm kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt felforralom, majd ezt követően kb. 10 percet főzöm.

Ha konzerv babot használok, nem kell túl sokáig főzni.

Ha kellően puha a bab, hozzáadom a tejfölt, összeforralom, és frissen kifőtt tésztával forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is