Hozzávalók:
- 10 szelet bacon
- 1 cukkini héjastól ( kb. 30-35 dkg)
- 2 közepes nagyságú csiperke gomba
- 0,5 db csirkemell filé
- 5 dkg füstölt karaván sajt
- 2 tojás
- kapor
- 3-4 csipetnyi szárított vargánya
- só
- bors
- 2 ek zabpehely
- olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A megmosott cukkinit héjastól lereszeljük. A gombát szintén. Két csipetnyi sóval megszórjuk, néhány percig hagyjuk, majd kinyomjuk a folyadékot belőle. Ízesítjük borssal, kaporral, vargányával.
Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a zabpelyhet és a tojásokat. Jól elkeverjük.
Egy tepsit kiolajazunk, majd meghintjük zsemlemorzsával,utána kibéleljük baconnel úgy, hogy fedjék egymást a szeletek, majd beleborítjuk a cukkinis masszát. Sorban a tetejére kis csirkemell kockákat rakunk, az ujjunkkal belenyomjuk a masszába.
Ráhajtjuk a bacon szeleteket úgy, hogy fedje a masszát. (Nekem nem volt elég hosszú,ezért a közepére egy szeletet hosszában ráborítottam.)
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük, alsó-felső sütésen kb. 40 percig sütjük, utána levesszük a fóliát róla, és rápirítunk (kb. 10-15 perc).
Hidegen ettük paradicsommal, de melegen is nagyon finom!
[box style=”info”]Természetesen lehet több csirkemellet is beletenni.[/box]