Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 közepes méretű burgonya
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kk örölt köménymag
- 1 ek apróra vágott snidling vagy 2 szál újhagyma
- csipet bors
- 2 kk só
- 50 dkg gomba
- 1 tojás
- 10 dkg búzadara
- 1 ek reszelt parmezán
- 10 dkg bacon
- 10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A bacont és a megtisztított, felszeletelt gombát egy serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük.
A burgonyát meghámozzuk és kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, tojást, parmezánt, búzadarát végül a kihűlt bacont és gombát. Alaposan összekeverjük.
Egy kisméretű jénai tálat vagy tepsit jól kivajazunk és egyenletesen elterítjük benne a masszát. Olyan formát válasszunk amiben a kb 1-2 centi vastagon lesz a keverékünk.
A tetejére reszelt sajtot szórunk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Még melegen tálaljuk, friss zöldséggel, salátával.

