Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Baconos-laskagombás rakott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes karfiol
  • 5-6 szeletelt bacon
  • 15 dkg laskagomba
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • olíva olaj, só, bors, tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Kevés olíva olajon a zsemlemorzsát megpirítjuk. A bacon szalonnát csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon megpirítjuk, ebbe tesszük az egészben hagyott laskagombát. Sózzuk borsozzuk.

Egy jénai tálat, vagy tepsit meglocsolunk olíva olajjal és rászórunk a zsemlemorzsából. Mehet rá a karfiol, a tetejére a szalonnás gomba végül a maradék zsemlemorzsa.

Tetejét meglocsoljuk tejföllel. Ha kicsit pikánssá szeretnétek varázsolni az ételt, a tejfölbe keverjetek 1 gerezd préselt fokhagymát is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/baconos-laskagombas-rakott-karfiol/