Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bácskai rizses hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 25 dkg rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • zsír
  • só
  • bors
  • 250 ml húsleves
  • 250 ml forró víz (ha nincs kéznél levesünk, akkor 500 ml vizet használjunk)

Elkészítése

A húst megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a paprikát kisebb darabokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, és szintén feldaraboljuk.

Kevés zsiradékon (pl. mangalicazsíron) megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.

Ezután megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, és saját levében 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, és újabb 25 percig pároljuk.

Közben a rizst kevés zsiradékon kissé megpirítjuk, majd hozzákeverjük a húshoz. Ráöntjük a húslevest és a forró vizet (vagy az összes vizet), egyszer felforraljuk.

Ezután az egészet tepsibe vagy jénaiba tesszük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. 10 perc után egyszer átkeverjük.

A végén friss, aprított petrezselyemmel megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bacskai-rizses-hus-2/