Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bácskai rizses hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 25 dkg rizs
  • fél üveg lecsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • só
  • őrölt bors
  • kevés olaj vagy zsír


Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd megsózzuk. Beletesszük a 2×2 cm-es kockákra vágott sertéslapockát, és fehéredésig pirítjuk.

Felöntjük lecsóval, (vagy hozzáadjuk a friss paprikát és paradicsomot) őrölt borsot, és az őrölt pirospaprikát adunk hozzá. Pörköltet készítünk.

A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőtt pörkölthöz. Összekeverve kicsit összefőzzük. Vigyázzunk ne főzzük túl!

Apróra vágott petrezselyem zöldet is tehetünk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bacskai-rizses-hus-3/