Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és olajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Sóval ízesítjük, és lecsót főzünk belőle. A végén hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, majd amikor minden puhára főtt, belekeverjük a tejfölt.
Egy kiolajozott tepsibe terítjük a tarhonya felét, ráhalmozzuk a lecsós-kolbászos keveréket, elrendezünk rajta karikára vágott főtt tojásokat, majd befedjük a maradék tarhonyával.
A tetejét meglocsoljuk egy kevés tejfölös lével, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Melegen tálaljuk.