Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bácskai tarhonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg tarhonya
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 db keményre főtt tojás
  • 2 dl tejföl
  • só
  • bors
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk.

A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és olajon üvegesre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és a felkockázott paradicsomot. Sóval ízesítjük, és lecsót főzünk belőle. A végén hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, majd amikor minden puhára főtt, belekeverjük a tejfölt.

Egy kiolajozott tepsibe terítjük a tarhonya felét, ráhalmozzuk a lecsós-kolbászos keveréket, elrendezünk rajta karikára vágott főtt tojásokat, majd befedjük a maradék tarhonyával.

A tetejét meglocsoljuk egy kevés tejfölös lével, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bacskai-tarhonya/