Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bajor káposzta kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg fehérkáposzta
  • 4 szál debreceni
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • só
  • bors
  • köménymag
  • pár csepp ecet

Elkészítése

a fölszeletelt és bevagdosott szalonnát ropogós pirosra sütjük, majd a pörcöt kivesszük, és félretesszük. Zsírjában megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, és beletesszük a laskára vágott káposztát, majd sóval, borssal, köménymaggal, egy kevés ecettel ízesítjük. Fél liter vízben feloldunk egy leveskockát, a káposztára öntjük, és lefedve, lassan megpároljuk.

Végül a káposzta tetejére fektetjük a kolbászt, és a sütőben addig sütjük, amíg a káposzta rövid lére nem apadt, a tetején pedig a kolbász ropogós pirossá nem vált. A pörccel koronázva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bajor-kaposzta-kolbasszal/