Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Bakonyi betyárgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a bakonyi betyárgombóc recept a hagyományos bakonyi ízeket ötvözi egy egyszerűen elkészíthető formában. A gombás-tejfölös szósz és a puha húsgombócok különleges párost alkotnak, amelyet a tészta tesz igazán kiadós étellé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vhajni81
Beküldte: 2017.11.25.

Gombóchoz:

Mártás:

Elkészítése

Gombóc:

A darált húst keverjük össze a tojással, a zsemlemorzsával, valamint sóval és a választott fűszerekkel. Dolgozzuk egynemű masszává, majd formázzunk belőle apró golyókat. Forró olajban pirítsuk meg a gombócok minden oldalát, majd szedjük ki és tegyük félre.

Mártás:

A vöröshagymát és a gombát aprítsuk fel. A visszamaradt olajon pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a gombát és pirítsuk 2-3 percig. Szórjuk meg őrölt pirospaprikával, öntsük fel 1 dl vízzel, majd sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük ízlés szerint.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd folyamatos kavargatás mellett öntsük a gombára. Amikor a mártás elkezd forrni, tegyük bele a gombócokat. Forraljuk össze és ízlés szerint utánízesíthetjük. Főzzük addig, amíg a gombócok teljesen megpuhulnak.

Tálalás:

A kész gombócokat a kifőtt tésztával kínáljuk.

Tipp:

A tésztát lecserélhetjük galuskára vagy főtt burgonyára, így még inkább a klasszikus bakonyi ízvilágot idézi. A szószba tehetünk egy kevés csípős paprikát vagy friss petrezselymet is, hogy még izgalmasabb legyen az étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is