Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg gomba
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • grill fűszer
  • só
  • bors
  • kakukkfű

Habaráshoz

  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A csirkemellet méretüktől függően 2-3 szeletre vágjuk, majd sózzuk és megszórjuk grill fűszerrel.

Lisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon elősütjük.

A szalonnát vékony csíkokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk és szeletekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk és kiszedjük a pörcöt, majd a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá, kevés vizet öntünk alá és 10-15 percig pároljuk. Ha szükséges, akkor idő közben pótoljuk a vizet.

A tejfölben elkeverjük a lisztet és egy keveset merünk rá a gomba levéből, majd behabarjuk vele a szaftot. Kevés kakukkfüvet is keverünk bele. Beletesszük a hússzeleteket és egyet forralunk rajta.

Köretnek főtt tésztát, rizst vagy galuskát adhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bakonyi-csirkemell-2/