Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi húsos golyók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Golyókhoz

  • 50 dkg darált hús
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj

Gombapaprikáshoz

  • 25 dkg szeletelt gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olaj
  • őrölt pirospaprika
  • 0,5 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só
  • bors
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom

Elkészítése

A gombócokhoz a hozzávalókat összekeverjük az olaj kivételével, és egynemű masszát készítünk. A masszából kis golyókat formálunk, majd forró olajban aranybarnára sütjük őket. Amikor elkészültek, félretesszük.

A paprikáshoz az apróra vágott hagymát megpirítjuk olajon, üvegesre sütjük. Hozzáadunk egy kávéskanál pirospaprikát, majd a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a szeletelt paprikát és paradicsomot. Amikor a gomba megpuhult, a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk, és addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bakonyi-husos-golyok/