Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sertéshúst kockára vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kevés vízzel, és lefedve pároljuk, amíg félig megpuhul. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük. Közben a vöröshagymát, fehér paprikát, paradicsomot és gombát feldaraboljuk. A szalonnához hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután beletesszük a gombát, paprikát és paradicsomot, majd erős lángon pirítjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéshúst kockára vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kevés vízzel, és lefedve pároljuk, amíg félig megpuhul.

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük. Közben a vöröshagymát, fehér paprikát, paradicsomot és gombát feldaraboljuk.

A szalonnához hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután beletesszük a gombát, paprikát és paradicsomot, majd erős lángon pirítjuk, amíg a zöldségek összeesnek és zsírjára sülnek. A tűzről levéve hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, és felöntjük kb. 1 dl vízzel. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd összeforraljuk.

A félig megpuhult húst levével együtt a zöldségekhez adjuk, és alacsony lángon tovább főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

A habaráshoz a tejfölt, mustárt, porcukrot és lisztet csomómentesre keverjük, majd lassan a raguhoz adjuk, miközben folyamatosan keverjük, hogy elkerüljük a csomósodást. Az ételt alaposan összeforraljuk, hogy a habarástól besűrűsödjön.

Tálalás:

A bakonyi sertésragut forrón tálaljuk galuskával vagy nokedlivel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is