Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi sertésragu galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertés hús (comb vagy lapocka)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 2 db fehérpaprika
  • 1 szem paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 mokkáskanál mustár

Elkészítése

A sertéshúst kockára vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kevés vízzel, és lefedve pároljuk, amíg félig megpuhul.

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük. Közben a vöröshagymát, fehér paprikát, paradicsomot és gombát feldaraboljuk.

A szalonnához hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután beletesszük a gombát, paprikát és paradicsomot, majd erős lángon pirítjuk, amíg a zöldségek összeesnek és zsírjára sülnek. A tűzről levéve hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, és felöntjük kb. 1 dl vízzel. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd összeforraljuk.

A félig megpuhult húst levével együtt a zöldségekhez adjuk, és alacsony lángon tovább főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

A habaráshoz a tejfölt, mustárt, porcukrot és lisztet csomómentesre keverjük, majd lassan a raguhoz adjuk, miközben folyamatosan keverjük, hogy elkerüljük a csomósodást. Az ételt alaposan összeforraljuk, hogy a habarástól besűrűsödjön.

Tálalás:

A bakonyi sertésragut forrón tálaljuk galuskával vagy nokedlivel.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bakonyi-sertesragu-galuskaval/