Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Balzsamecetes csirkeegytál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemell
  • só
  • bors
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 150 g barna csiperke
  • 2 doboz szeletelt paradicsom paradicsomlében (kb 500 g)
  • 60 ml balzsamecet
  • 120 ml csirke alaplé
  • 200 g gersli
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 0,5 teáskanál cayanne bors
  • 1 teáskanál rozmaring
  • só
  • bors

Elkészítése

A gerslit félig megfőzzük, majd leszűrjük.

A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk.

Kevés olajat havítünk egy nagy serpenyőben, majd a húsok mindkét oldalát elősütjük és a húsokat kivesszük.

A serpenyőbe öntünk még kevés olajat, majd aranybarnára pirítjuk benne a hagymát, visszatesszük hozzá a húsokat és a gombát is beleszórjuk.

Közben a paradicsomhoz hozzáadjuk az alaplevet, fűszereket és fokhagymát és elkeverjük. Ezzel a paradicsomos keverékkel felönjük a gombás húst és jól összekeverjük. Ekkor adjuk hozzá a balzsamecetet.

Kb 15-20 perc főzés után hozzáadjuk a leszűrt gerslit és készre főzzük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/balzsamecetes-csirkeegytal/