Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bányász gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóc

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só

Töltelék

  • 30 dkg darált hús
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 g tejföl
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • só

Elkészítése

A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk és megdinszteljük az olajon, ezután rátesszük a pirospaprikát, hozzáadjuk a darált húst, az áttört fokhagymát, sót, őrölt kömény, őrölt borsot ízlés szerint, majd annyi vizet ötünk rá, hogy ellepje és lefedve főzzük.

Közben a meghámozott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, akkor a levét leöntve áttörjük és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd összedolgozzuk.

Kinyújtjuk és kb 8 cm-es kockákra vágjuk. Megtöltjük a megfőtt és kihűlt húsos raguval, majd gombóccá formázzuk.

Forró, sós vízben kifőzzük.

A megmaradt raguhoz keverjük a tejfölt, pár percig főzzük, majd tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/banyasz-gomboc/