Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bátaszéki pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg marhafelsál
  • 10 dkg gomba
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 db ecetes uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 darab paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A szép, tömör húsdarabot kétszer párhuzamosan úgy vágjuk, hogy szétterítve, egyujjnyi vastag, téglalap alakú húsdarabot kapjunk. Széleiről a felesleges húst levágjuk, és megdaráljuk. Egy kiskanál olajban a reszelt hagymát megpirítjuk, megpároljuk benne a karikákra vágott gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és a darált hússal összedolgozzuk.

A finomra vagdalt szalonnával ízesítjük, és vékonyan a húsra simítjuk. A közepére hosszában vékony uborkákat rakunk, és összegöngyölve átkötjük. A maradék olajat megforrósítjuk, a kockákra vágott hagymát fedő alatt megpároljuk benne, a húst átsütjük rajta, a paprikát meg a paradicsomot mellérakjuk, megsózzuk, és puhára pároljuk. Tálaláskor a tálat rizzsel alapozzuk, erre fektetjük a zsineg nélküli, felszeletelt húst, és az egészet az áttört mártással leöntjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bataszeki-pecsenye/