Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4-5 fej vöröshagyma 1-1,2 kg bab 80 dkg kockára vágott marhahús 80 dkg kockára vágott sertéscomb vagy lapocka sertésoldalas füstölt oldalas vagy kolozsvári szalonna (kockára vágva) 3-4 dl vörösbor 3-4 sárgarépa 2-3 fehérrépa 4-5 gerezd fokhagyma 5-6 babérlevél só bors ételízesítő pirospaprika Elkészítése: A babot előző este áztassuk be. A vöröshagymát és a szalonnákat kockára vágjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Drága
tamara83
Beküldte: 2015.03.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 1-1,2 kg bab
  • 80 dkg kockára vágott marhahús
  • 80 dkg kockára vágott sertéscomb vagy lapocka
  • sertésoldalas
  • füstölt oldalas vagy kolozsvári szalonna (kockára vágva)
  • 3-4 dl vörösbor
  • 3-4 sárgarépa
  • 2-3 fehérrépa
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5-6 babérlevél
  • bors
  • ételízesítő
  • pirospaprika


Elkészítése:

A babot előző este áztassuk be.

A vöröshagymát és a szalonnákat kockára vágjuk. A szalonnát elkezdjük pirítani, amikor kisült belőle a zsír (szalonnát mi ki szoktuk szedni belőle), rátesszük a hagymát, és megpároljuk. Azután rádobjuk a kockára vágott marhahúst, és azt is elkezdjük pirítani.

Amikor egyenletesen megpirult minden része, felöntjük vízzel, megszórjuk bőven pirospaprikával, sóval és borssal. Fél órán át pároljuk, majd felöntjük a borral.

Amikor a marha félig megpuhult, hozzáadjuk a többi hozzávalót. A répákat érdemes karikára vágni. Addig főzzük, amíg minden puha nem lesz.

Aki szereti, rakhat bele csipetkét a végén.

[box style=”info”]A mennyiségek egy nagyobb bográcshoz valók, egy nagyobb baráti társasághoz. Ha otthon készül lábosban, értelemszerűen arányosan kell elosztani a mennyiségeket. Ez a recept nagyon tartalmas, tele van hússal, de ettől lesz igazán ízletes a végeredmény.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
tamara83
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is