Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Betyárgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg gomba (sampion)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 db babérlevél
  • só
  • bors
  • 1 kanál pirospaprika
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • 1 kanál finomliszt

Elkészítése

A hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, babérlevelet, pirospaprikát, sót és egy pohár vizet. Főzzük addig, amíg jó bő leve nem lesz.

Közben elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst összedolgozzuk a fokhagymával, borssal, tojással, sóval (vagy delikáttal) és a petrezselyemzölddel. Pici gombócokat formázunk belőle, és a gombás lébe rakjuk. Mikor minden megfőtt, tejföllel és liszttel behabarjuk.

Köretnek galuskát vagy bármilyen tésztát tálalhatunk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/betyargomboc/