Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Betyárkrumpli savanyúkáposztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg erdélyi szalonna
  • 5 db főtt tojás
  • 20 dkg kolbász
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj


Elkészítése:

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, kakastaréjszerűen bevagdaljuk és kisütjük. A főtt tojásokat megpucoljuk és felszeleteljük. A burgonyát héjastól megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

Közepes tepsit olajjal kikenjük, majd elterítjük rajt a karikára szeletelt burgonyát, megsózzuk és betakarjuk a megmosott káposzta negyedrészével. Rátesszük a szalonnaszeleteket, felkarikázott kolbászt és a tojásokat.

A maradék káposztával az egészet befedjük, a tetejét tejföllel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/betyarkrumpli-savanyukaposztaval/