Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Betyárzöldbab recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg zöldbab
  • 1 dl tarhonya
  • 2 db zöld paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A tojás fehérjét különválasztom a sárgájától és habbá verem. A sárgáját jól kikeverem a cukorral. A kikevert cukros sárgájához hozzáadom a lisztet, amibe már belekevertem a sütőport, majd hozzáadom a tojásfehérje habot, amit nagyon óvatosan keverek hozzá, hogy ne törjem nagyon a habot.

A tésztát 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt a piskóta, félbevágom, és az alsó részét visszateszem a tepsibe. Ráöntöm a csokipudingot, majd ráhelyezem a másik piskótalapot, amire rákenem a vaníliapudingot. A tetejét megszórom durvára vágott dióval, de lehet darált dióval is.

A pudingokat a leírásnak megfelelően elkészítem: a tejjel kikeverem, és hozzáadom a rumaromát a csokishoz.

Tálaláskor a süteményből kiszaggatok kisebb darabokat egy tálba helyezve. Tejszínhabot nyomok rájuk, és csokiöntetet is csurgathatok a tetejükre.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/betyarzoldbab/