Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birka ragu grízgaluskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg birka borda (de másfajta húsból is elkészíthető)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál fűszer paprika
  • 1 evőkanál római kömény
  • 2 tojás
  • 6 evőkanál búzadara
  • csipet szódabikarbóna
  • 1 db fűszerpaprika
  • 1 db erős paprika
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • só

Elkészítése

Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon a tiszított, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a húst, amit egy kicsit megpirítunk.

Megszórjuk fűszerpaprikával, a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot, majd felöntjük 2 dl vízzel és 10 percig főzzük.

Ezután áttesszük egy cserépedénybe. 180 fokra elomegített sütőben 40 percig sütjük lefedve.

A tojásokból, a szódabikarbónával és a búzadarával galuskát készítünk és a cserépedénybe szaggatjuk. A húshoz szaggatjuk a galuskákat és felöntjük kevés vízzel, hogy a galuska meg tudjon főni.

Lefedjük és meg 30 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/birka-ragu-grizgaluskaval/