Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg birkahús 10 dkg füstölt szalonna 1 nagyobb fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 1 db paprika 1 db paradicsom 1 tk kömény 2 db babérlevél só fűszerpaprika Elkészítése: A húst kisebb darabokra vágjuk, a csontokat kettéütjük. Kevés olajon megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát (nem szükséges finomra […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.12.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg birkahús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk kömény
  • 2 db babérlevél
  • fűszerpaprika


Elkészítése:

A húst kisebb darabokra vágjuk, a csontokat kettéütjük. Kevés olajon megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát (nem szükséges finomra vágni, mert úgyis szétfő ) és a köményt.

Mikor a hagyma üreges, hozzáadjuk a húst és a csontot, alaposan pirítjuk. Levesszük a tűzről, meghintjük fűszerpaprikával és átkeverjük. Felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi, beletesszük a babérlevelet, az aprított fokhagymát, a darabolt paradicsomot és paprikát. ( aki szereti, rozmaringot is tehet bele ) Sózzuk és lassú tűzön főzzük. Főtt burgonyával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is