Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg birkahús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 tk kömény
- 2 db babérlevél
- só
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A húst kisebb darabokra vágjuk, a csontokat kettéütjük. Kevés olajon megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát (nem szükséges finomra vágni, mert úgyis szétfő ) és a köményt.
Mikor a hagyma üreges, hozzáadjuk a húst és a csontot, alaposan pirítjuk. Levesszük a tűzről, meghintjük fűszerpaprikával és átkeverjük. Felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi, beletesszük a babérlevelet, az aprított fokhagymát, a darabolt paradicsomot és paprikát. ( aki szereti, rozmaringot is tehet bele ) Sózzuk és lassú tűzön főzzük. Főtt burgonyával tálaljuk.
