Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Birkapörkölt csontos húsból recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Pörkölt

  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1,5 kg csontos birkahús
  • 2 darab paradicsom
  • 2 darab, csípős, zöld paprika
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Köret

  • 2 kg burgonya
  • só
  • 2 darab babérlevél

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöld paprikát és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit sütjük, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.

Ezután hozzáadjuk a húst és takaréklángon hagyjuk, hogy a hús levet engedjen, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Az a lényeg, hogy szép és sűrű szaftja legyen a pörköltnek mire megfő. Sóval és borssal ízesítjük ízlés szerint.

Ameddig a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát és enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük. A kész pörköltet a burgonyával tálaljuk.

Kínálhatunk hozzá kovászos uborkát, friss kenyeret.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/birkaporkolt-csontos-husbol/