Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Bográcsgulyás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg sertés lapocka 6 szép nagy fej vöröshagyma 4 paradicsom 3 tv paprika 1 hegyes erős paprika 1,5 kg burgonya 4 gerezd fokhagyma 4 szál sárgarépa 4 szál fehérrépa 1 kis gumó zeller 2-3 fakanálnyi sertés zsír 3 ek fűszerpaprika ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és őrölt fűszerkömény Elkészítése: A vöröshagymát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés lapocka
  • 6 szép nagy fej vöröshagyma
  • 4 paradicsom
  • 3 tv paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1,5 kg burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 4 szál fehérrépa
  • 1 kis gumó zeller
  • 2-3 fakanálnyi sertés zsír
  • 3 ek fűszerpaprika
  • ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és őrölt fűszerkömény


Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockára vágom és a sertészsíron üvegesre pirítom. Ha már a szomszéd is érzi a finom pirított hagyma illatát, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a felkarikázott kétféle paprikát, és egy sűrű, lecsós alapot főzök.

Ha kész az alap, rádobom a kockára vágott sertéslapockát, és gyakori kevergetés mellett fehéredésig párolom a húst, majd rádobom az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan összekeverem, sózom, borsozom, megszórom köménnyel és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

A főzés során én folyamatosan szoktam pótolni a vizet, nem szoktam hirtelen sok vízzel felönteni, mert a finom sűrű gulyást szeretem.

Amikor úgy ítélem meg, hogy a hús már olyan félpuha állagú, beleteszem a levesbe a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, kockázott zellert, majd tovább főzöm.

A kockára vágott burgonyát akkor adom a leveshez, amikor már a zöldségek és a hús is majdnem jó, mert a krumpli gyorsan megfő.

A burgonya hozzáadása után ha szükséges, utána fűszerezem a levest.

Tejföllel meglocsolva, petrezselyemzölddel meghintve, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is