Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bölcs baglyok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Fasírt:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 csapott ek liszt

Krumplipüré:

  • 1,5 kg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 l víz

Díszítés:

  • 20 dkg uborka
  • 4 salátalevél
  • 2 retek


Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a hagymával együtt a darált húshoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zsemlemorzsát,tojást és a lisztet. Pogácsákat formázunk belőle, amiket zsemlemorzsába forgatunk és bő olajban kisütünk.

Burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összenyomkodjuk és a tejföllel jó alaposan összedolgozzuk.

Egy tányérra halmozunk 3-4 ek krumplipürét eligazgatjuk. Fölé teszünk egy-egy fasírt pogácsát és elkezdjük díszíteni.
Az uborkát felszeleteljük pár darabot ketté vágunk ezek lesznek a bagoly szárnyai. Uborka szelet lesz a szeme és erre teszünk egy-egy retek szeletet. A csőrét is retekből vágjuk ki, majd salátalevél lesz a farktolluk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/bolcs-baglyok/